Őszi program tippek Alsó-Ausztriából
1. tipp: Ízléses esti program a Weinviertelben
A régió névadója a bor, nem meglepő hát, hogy a weinvierteli rendezvényeken stílusosan csak borral lehet koccintani. Borkedvelőknek estébe nyúló programként ajánljuk, látogassanak el a pillersdorfi pincesorra. Kényelmesen megközelíthető kerékpárral, és a csodálatos, műemléki védettséget élvező környezetben, pompás borokat lehet kortyolni. Másnap reggel a Landgut & SPA Althof Retz szállodában ébredhetünk, az egykori borászszobából kialakított szobák egyikében, ahol mindig frissen feltöltik borral a bárszekrényt.
Borajánlás a KisBécsből egy könnyű zöldveltelini.
2. tipp: Lámák és borok a Bécsi Erdőben
Hogy hogyan érdemes leginkább a BorŐsz idején felfedezni a piros és arany színekben pompázó Bécsi Erdőt? Hát a láma-hegyitúrán, ami valódi csúcsélmény! Érdemes előre lefoglalni egy egyéni láma-túrát! Lámával talán kevésbé, borral viszont annál inkább találkozhat a vendég a badeni Hauer vinotéka által vezetett csodaszép bortúra során. A vinotéka - amint a gumpoldskircheni Nyitott Pincék fesztivál is októberben - az új évjárat bőséges kóstolására invitálja a vendégeket. Érdemes felfedezni az „1. bécsi vízvezeték“-túraútvonalat akár kerékpárral is Mödling és Bad Vöslau között. Itt egymást érik a heurigerek, olyan kis bortermelő településeken, mint Gumpoldkirchen vagy éppen Pfaffstätten.
Borajánlás a KisBécsből egy igazi Gumpoldkirchner
3. tipp: Pálinka és békés szundítás Waldviertelben
Senki sem hiányozhat, amikor a Kriecherl brennt sárgaszilva-fesztivál alkalmából finom sárgaszilva-párlatok készülnek. Októberben ugyanis nyílt napot tartanak a szeszfőzdék, néhány kupica kóstolóra invitálva a vendégeket. Itt található a csodaszép szobákkal berendezett Schreiners – das Waldviertelhaus szálloda is. A bio úszómedencével is felszerelt pompás kert élvezetes pihenésre csábít, a kulináris élvezeteket pedig a saját hentesüzemből származó húsfélék felhasználásával készült ételek garantálják.
Borajánlás a KisBécsből egy különleges St. Laurent szőlőből készült remek vörös.
4. tipp: Biodinamikus borozás a pincészetnél
A wagrami Fritsch pincészetnél tett látogatás során bepillantást nyerhetünk a biodinamikus borkészítésbe és szenzációs élményekkel gazdagodunk a táj felfedezése révén. Díjnyertes nedűkkel várják a borbarátokat.
Borajánlás a KisBécsből egy komoly rajnai rizlinggel.
5. tipp: Az álomszép Antoinette villa a Kreuzberg-hegynél
Ha modern időutazáshoz támad kedvünk, akkor pont jó helyen járunk itt! A régi Villa Antoinette villában, ahol a hagyomány és a modern trendek, az exkluzív kialakítás és a kedélyesség harmonikus egységet alkot. Ennek eredményeképpen egyfajta sajátságos világ tárul elénk, amely szállást és kulináris élvezeteket is kínál. Kiváló minőségű konyha és otthonos hangulatú környezet várja a vendégeket a pompás Hotel Knappenhof szállodában, ahol Dieter Breitenecker kényezteti vendégeit regionális, szezonális ételekkel.
Borajánlás a KisBécsből egy 1985 óta létező osztrák ikon.
+1. tipp: Álmodozás Carnuntumban
Ha valaki esetleg nem a mozgalmas és vibráló élmények szerelmese, hanem kizárólag elmélyült meditálásra, boros filozofálásra vágyna inkább, akkor számára egy valódi borásztanyát ajánlanánk. A Weingut Glatzer borászat Göttlesbrunnban rengeteg felfedeznivalót ígér a borbarátok számára.
Borajánlás a KisBécsből egy igazi carnuntumi tétel, a Rubin Carnuntum Zweigelt.
A képek, információk a pincészetektől és a www.also-ausztria.info oldalról származnak, köszönjük.
2016.09.21. 13:44