Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Hírek
Személyes fiók
Kosár tartalma

Nyári ínyenctúrák a hegyekben: Legyen a hütte a cél

ausblick_oetscher_www.fueloep.com.jpg

Alsó-Ausztria idén is gazdag programkínálattal várja a nyaralókat. A régió számos rendezvényt, újdonságot kínál, de a „rivaldafényben“ elsősorban az alpesi hütték, egy hozzájuk kapcsolódó nyereményjáték és az egyre kedveltebb ínyenctúrák állnak.

 

Azt aktív pihenés a hegyekben ismét igen népszerű lett. Alsó-Ausztria ebből a szempontból gazdag kínálattal rendelkezik. A tartomány hegyi világát kiváló infrastruktúra jellemzi, a túrázókat magas színvonalú, hangulatos hütték várják. Szám szerint 121 turistaház kínálja Alsó-Ausztria hegyvidékein azt a bizonyos, sehol máshol nem tapasztalható alpesi vendégszeretetet. A vendégszeretet mellett kiváló minőségű, regionális ételeket, jól kitáblázott túraútvonalakat és helyenként kényelmes szállásokat is találhatnak azok a látogatók, akik a friss levegőt, az alpesi kilátásokat és a mozgást kedvelik. Annak érdekében, hogy minél több minősített hüttét látogathassanak meg a turisták, a helyi Alpenverein és a turisztikai szervezetek képviselői összeálltak, és életre hívták a „Hütték minőségi offenzívája” elnevezésű programot. Ennek célja, hogy minél több turistaház legyen elérhető virtuálisan az interneten, és jól kitáblázott utakon gyalogosan is az Alpokban. A programban résztvevő 20 hüttéből 13 már teljesítette a megfogalmazott kritériumokat, mint pl. a regionális konyha és a különleges vendégszeretet, amelyeket pár évente ellenőriznek is.

Habsburghaus Rax Robert Herbst

De a legjobban azok járnak, akik nemcsak a monitor előtt ülve látogatják ezeket a helyeket, hanem személyesen is meggyőződnek a hütték minőségéről. Idén egy nyereményjáték is várja a kirándulókat. Mindenki részt vehet benne, aki a lentebb felsorolt hütték közül háromban megfordul. Nem kell mást tenni, mint az első hüttében elkérni a direkt erre a célra készített nyereménylapot, és a kapcsolódó térképet. Minden hütte-látogatás után le kell pecsételtetni a nyerményszelvényt, és a harmadikban leadni azt. Többek közt olyan értékes nyeremények lesznek kisorsolva, mint egy nyaralás a hegyekben, egy profi túrafelszerelés, Niederösterreich-kártya, Wirtshauskultur étterem utalvány, felvonójegyek, és természetesen éjszakázás valamelyik hüttében, vacsorával és reggelivel. Érdemes tehát a szerencsét próbára tenni!

A nyereményjátékban részt vevő hütték:

Mostviertel:

ÖTK Schutzhaus Hochkar (Göstling an der Ybbs)

Ybbstalerhütte (Göstling an der Ybbs)

Terzerhaus (Mitterbach am Erlaufsee)

s‘Balzplatzerl (Mitterbach am Erlaufsee)

Schutzhaus Vorderötscher (Mitterbach am Erlaufsee)

Naturparkzentrum Ötscher-Basis (Annaberg)

Anna-Alm (Annaberg)

Annaberger Haus (Annaberg)

Julius-Seitner-Hütte (Türnitz)

Schutzhaus Eibl Teichhütte (Türnitz)

Otto-Kandler-Haus am Hohenstein (Lilienfeld)

Traisnerhütte(Lilienfeld)


 

Bécsi Alpok:

Naturfreundehaus Knofeleben (Reichenau an der Rax)

Habsburghaus (Naßwald, Schwarzau im Gebirge)

Neue Seehütte (Reichenau an der Rax)

Ottohaus (Reichenau an der Rax)

Rax-Alm Berggasthof (Reichenau an der Rax)

Herrgottschnitzer-Franz-Kaupe-Hütte (St. Corona am Wechsel)

Wetterkoglerhaus (Neustift am Alpenwalde)

 

Bővebben a nyereményjátékról itt olvashat: http://www.also-ausztria.info/turistahaz-nyeremenyjatek

Semmering Michael Liebert

Az autentikus hütték mellett a régió sokoldalúságát bizonyítja az „Ínyenctúrák Alsó-Ausztriában“ program népszerűsége is. Mindegyik ínyenctúra egy-egy régiót mutat be a maga gasztronómiai különlegességével és kulturális kínálatával. A középpontban egy adott térség három-négy napos, egyénre szabott megismerése áll, tippekkel a látnivalókról, aktuális rendezvényekről, szálláslehetőségekről, helyi termelőkről, heurigerekről úgy, hogy ezek kb. félórányi autózással elérhetőek legyenek egymástól. Tehát alkalmasak kör- és csillagtúrákra egyaránt.

Íme néhány kihagyhatatlan, igazán ínyenc ajánlat az alpesi Mostviertelben:

  • a gyerekbarát faúsztató a Mendlingtalban, amely egy szurdokvölgyben vezet robajló patak kíséretében

  • Hochkaron található Skytour 360° kilátó

  • az alpesi Lunzi- és az Erlaufsee krisztálytiszta vizű hegyi tavak

  • az Ötschergräben szurdokai

várják a bakancsos, fürdőruhás turistákat. Ha valaki megéhezik, itt feltétlen meg kell kóstolni a helyi pisztrángot egy pofa Erzbräu sörrel vagy a most-tal azaz körteborföccsel.

 

Bécsi Alpok idei újdonságai közül a Rax felvonó felújítását érdemes megemlíteni. A Rax idén ünnepli 90. születésnapját és július 2-án indul ismét útjára, hogy a hüttéről-hüttére való túrázásnak semmi se álljon az útjában.

St. Corona am Wechsel a családoknak kínál nyári kalandokat. A felnőttek és gyermekek nem csupán a „Corona Coaster” új nyári bobpályán élvezhetik a sebességet, hanem az új kalandparkban ügyeskedni lehet, és a hangyaösvényen a szorgalmas hangyáknak a nyomába eredni. Ha valaki megéhezik a Schneebergnél, a Hohe Wand környékén vagy a Myrafälle vízesésnél, feltétlenül meg kell kóstolnia a Mohr-Sederl kiváló minőségű gyümölcsleveit.

Skytour

Rendezvények:

  • A Mostviertelben a kultúra kedvelői július 8. és 30. között Lunz am See-ben, a „wellenklaenge” zenei fesztiválon, a legkülönfélébb zenei programokat élvezhetik, a hegedűzenétől a hip-hopig, a gyerekeknek szóló zenetörténettől a népdaléneklésig a tavi színpad körül.

  • A Bécsi Alpokban Augusztus 6-tól szeptember 17-ig zajlik a „Dialektschmeckt – am Berg” programsorozata, ahol a helyi zenétől a helyi konyha ínyencségeiig minden szerepel a kínálatban. A vendégek számára a különleges élmények egyik helyszíne a Naturfreundehaus Knofeleben modern hüttében lesz.

Schwaigen Reigen Michael Reidinger

„Túrázás, ahogyan csak tetszik, ez a Nyár a hegyekben a legszebb kampány jelszava, ezért is állítottunk össze számos, különféle túracsomagot” – hangsúlyozza Prof. Christoph Madl, a Niederösterreich-Werbung ügyvezető igazgatója. – „Ezek mindegyikénél a személyes élmények, élvezetek, kikapcsolódási lehetőségek állnak a középpontban. Mi is szolgálhatna mindehhez szebb kulisszaként Alsó-Ausztria változatos hegyi világánál?”

Információk, ajánlatok: www.also-ausztria.info

Izgalmas videók:

Schneeberg HochkarSemmeringGemeindealpe

 

2016.06.24. 13:52