Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Hírek
Személyes fiók
Kosár tartalma

A KisBécs végigkóstolta Ausztriát

dsc_2029b.jpg

Remekül sikerült a november 21-i hétvége, újra meggyőződtünk arról, hogy az osztrák borkultúra kifejezetten magas színvonalon áll.

Kezdődött az Esterházy kastélyban, ahol a Weinakademie Österreich átadta a 2015-ben végzett hallgatóinak jól megérdemelt nemzetközi borakadémikus diplomájukat.

Magyarországról Sebestyén Csilla, Vancsik Ivett, Krasznai Zsófia, Tar Ferenc és Tóth Rita fejezte be tanulmányait.

 

Nemzetközi borakadémikusokMindannyiuknak szívből gratuláltunk ott a helyszínen is, majd az akadémián végzettek boraival kezdődött a hétvégi borbarangolás, ami az eisenstadt-i éjszakában ért véget.

Másnap már Bécs várta a szomjas ajkakat. A több, mint 1000 különböző bort felvonultató rendezvényen a világ jelentős része képviselte magát.

Pichler remek társaságban

Jó volt látni, ahogy tudatosan megosztották a térben a tömeget. Kis, elvihető kártyát tettek ki minden egyes palack borhoz, hogy még erősen ittasan is legyen emléked másnap, miből is kell utólag rendelned.

Kártyák, borászok, profizmus, KisBécs

Vagy akár az a teljes természetesség, ahogy a borászok ott álltak a pultokban és töltötték a boraikat az olykor egyáltalán nem kvalifikált borfogyasztóknak is. Azt már nem is mondom, hogy rá egy napra érkezett a követő mail, vagy hogy magától értetődő volt a vásárlásra buzdító helyszíni és online kedvezmény is.

A borokról nem fogunk most értekezni, szenzációs tételekkel találkoztunk, mind az osztrák, mind a nemzetközi vonalon. A hétvégén sikerült több, mint 200 különböző bort kóstolni – természetesen szigorúan köpve (a nagy többségét:) - elmélyíteni a kapcsolatokat, remek új tételeket ízlelni.

Sajt, sonka, bor

Így a lényeg, hogy ezek mentén továbbra is biztosak lehettek abban, hogy a 2016-ban is megtaláljátok nálunk Magyarország legszélesebb osztrák borkínálatát. Kezdve az odakint elvárt magas színvonalú belépő tételektől egészen a prémium kategóriáig. Várunk sok szeretettel!

2015.11.24. 16:23