Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Hírek
Személyes fiók
Kosár tartalma

Húsvét Ausztriában, koccints osztrák borokkal

Ausztria húsvétkor különösen változatos kulturális és kulináris élményekkel, hagyományőrző programokkal várja az érdeklődőket. Minden tartománynak megvannak a saját jellegzetességei, és a húsvéti piacok nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy átfogó képet kapjunk az adott tájegységről.

Húsvét Ausztriában

Ilyenkor számos kirándulóhely kinyit, hangulatos vásárokkal, színes ünnepségekkel kezdődik a szezon. Húsvéti vásár két érdekes helyszínen is lesz, az egyik Gaming egykori kolostora, a másik helyszín a Schloss Hof barok kastély kertje. Itt gyönyörű tavaszi virágszőnyeg, kézműves és kirakodóvásár ahonnan számtalan ajándék ötletet lehet meríteni, de lesznek barkács programok, a kicsiknek pedig pónilovaglási lehetőség. És persze a hagyományos ünnepségek is lesznek: Oster Grean és Emmausz-járás Weinviertelben, koncertek Grafeneggben, vagy az IMAGO DIE fesztivál Kremsben. A borkedvelőknek, bor barátoknak egy állandó program: Weinwiertel borászai minden Húsvét vasárnap köszöntik a tavaszt, ilyenkor kóstolják meg az új bort. Ezt az ősi szokást úgy hívják, hogy „In die Grean gehen” azaz „Irány a szabadba!”

Egyéb tartományok Húsvéti programjairól - legyen Burgenland, Steiermark - rengeteg információt találtok az alábbi oldalon.

Ausztria Húsvéti programok

 


2016.03.16. 11:05