GSELLMANN Traminer narancsbor 2021Száraz fehérbor - 0,75 l
Ez a tétel bio narancsbor. A kézzel szüretelt szőlő 14 napon át nyitott acéltartályban erjedt. Préselés után 8 hónapon át seprőn érlelődött 500 literes fahordóban, majd szűrés nélkül, minimális kénnel lett palackozva.
Ezzel az eljárással és az alacsonyan tartott savakkal (5 g/l és 1 g/l maradékcukor) a tramini fajta mélyebb és hosszabb verzióját kapjuk, segíti az illatok, ízek kiteljesedését. A borász hosszú eltarthatóságot predesztinál.
A narancsbor az ősi, még grúz eljárásmód végeredményét jelöli. Fehér szőlőből készül a bor és ilyenkor a magokat, szőlő héját is érintkezésben tartják a musttal hosszabb időn keresztül. Ettől az érintéskezéstől, héjon áztatástól kap narancsos, borostyános színezetet a bor. Minél hosszabb időn keresztül zajlik a héjon, kocsánnyal együtt történő erjedés, annál markánsabb szín, illat és ízvilág jön létre, egyre erősödő tannin tartalommal.
Borászat: | Gsellmann - Gols |
Borvidék: | Fertő tó |
Fajta: | Tramini |
Alkoholtartalom: | 13% |
Technikai jellemzők: | 14 napon át nyitott acéltartályban erjedt. Préselés után 8 hónapon át seprőn érlelődött 500 literes fahordóban, majd szűrés nélkül, minimális kénnel lett palackozva. |