FRITSCH Materia Prima narancsbor 2018Száraz fehérbor - 0,75 l
Ez a tétel bio narancsbor, a pincészet biodinamikus módszer szerint gazdálkodik. A kézzel szedett szőlő betontojásba kerül és spontán erjed. Illatában és ízében kandírozott narancs, csipkebogyó, sült alma. Strukturált, csontszáraz, szép savakkal.
A használt módszerek közül néhány: tehéntrágya bika szarvba töltve és elásva, ezzel a szőlő érését, a növény növekedését segítik elő. Kamilla és zsurló teával a talaj és növény immunrendszerének erősítése. Komposzt újratöltés két évente, hogy megmaradjon a talaj komplexitása és vitalitása. Metszés, canopy managment a fogyó hold időszakában. A tétel 5,2 g/l savkészlettel és 0,8 g/l maradékcukorral rendelkezik.
A narancsbor az ősi, még grúz eljárásmód végeredményét jelöli. Fehér szőlőből készül a bor és ilyenkor a magokat, szőlő héját is érintkezésben tartják a musttal hosszabb időn keresztül. Ettől az érintéskezéstől, héjon áztatástól kap narancsos, borostyános színezetet a bor. Minél hosszabb időn keresztül zajlik a héjon, kocsánnyal együtt történő erjedés, annál markánsabb szín, illat és ízvilág jön létre, egyre erősödő tannin tartalommal.
Borászat: | Fritsch, Weinberghof - Kirchberg am Wagram |
Borvidék: | Wagram |
Fajta: | Grüner Veltliner, Tramini |
Alkoholtartalom: | 12% |
Érlelési potenciál: | 2030 |