Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Borvidékek / Kremstal
Személyes fiók
Kosár tartalma

Kremstal

A Kremstal borvidéket évszázadokon átívelő hagyomány és fiatal, sikeres borászok jellemzik, nevét a varázslatos kisvárosról, Kremsről kapta. A Wachau keleti bejáratának is mondott vidéken, valamint Krems városában is mindent átitat a bortermelés iránti tisztelet és szeretet. A város maga Ausztria bortermelésének egyik ékköve, a bortermelés, történelem és kultúra találkozása az ország egyik kedvelt turisztikai célpontjává teszi.

Kremstal borvidék

A borvidék két fő fajtája a Grüner Veltliner és a Rizling, de a Roter Veltliner mint különlegesség, valamint a Chardonnay is szép borokat ad. A Grüner Veltliner gyümölcsös, visszafogottan ásványos, a vidékre jellemző borsos karaktere nagy népszerűségnek örvend, a rizlingek illatos, elegáns stílussal hódítanak. Kevésbé jellemző, de egy-két borász vörösborokkal és pezsgőkkel is sikeresen próbálkozik.

A Kremstal vidékének éghajlatára jellemző az egy napon belüli nagy hőingás, a forró nappalok és hűvös éjszakák jótékony hatása a szőlőtermesztésre a palackokban is visszaköszön. A talajviszonyok változatosak, lösz, agyag, őskőzet vékony takaró talajjal is jellemző a vidékre.

 

 

Ajánlatunk