Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Borászatok / Kamptal Eichinger
Személyes fiók
Kosár tartalma

Kamptal - Eichinger

Birgit Eichinger borai a megtestesült elegancia jelképei, komoly karakterek. A borász szívéhez és szemléletéhez közel állnak a nagy borok, a mainstream helyett az egyéni világlátást kedveli. Férje és lánya segíti munkájában és inspirálja a mindennapokban.

A kezdetek 1992-re tehetők és ma már 15 hektáron gazdálkodnak Kamptal régióban. Ő is egyike a 11 hölgy borász egyikének, akik csoportba tömörülve segítik egymás munkáját, tapasztalatot cserélnek, élenjáró módszereket honosítanak meg, igyekeznek a megszokottól eltérő gondolkozásmóddal működni. Ugyancsak tagja az Österreischise Traditionsweingüter (ÖTW) csoportnak, mely Ausztria legjobb pincészeteit tömöríti és célja, hogy a dűlők, a minőség, a karakterisztika legjobb összefüggéseit ragadják meg. Elsődleges dűlőiket katalogizálták, Erste Lagen néven tüntetik fel a palackokon.

Szőlőkertjeiben 70%-ban zöldveltelini, 20%-ban rajnai rizling, és minimális chardonnay, piros veltelini található. Dűlői között Európa és Ausztria legjobbjai is megtalálhatók, így a Heiligenstein, a Lamm és a Gaisberg is.

Birgit Eichinger Kamptal

Ajánlatunk