Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Borvidékek / Kamptal
Személyes fiók
Kosár tartalma

Kamptal

Mintegy 4000 hektár termőterülettel a Kamp folyó mentén a Kamptal borrégió minden kétséget kizáróan Ausztria legjelentősebb borvidékei közé tartozik. Az elképesztően fűszeres és sokoldalú grüner veltlinerek és rizlingek minőségük okán is a régió zászlóshajóinak számítanak, emellett a védett eredetmegjelőléssel ellátott Kamptal DAC borok is ezen szőlőfajtákból készülhetnek.

Kamptal borvidék

A bor karakterét nagyban meghatározzák a talaj- és éghajlatviszonyok. A Kamptal vidékén a körülmények különleges és sokoldalú együttesének köszönhetően a világon is egyedülálló környezet alakult ki a bortermesztéshez. Egyrészt változatos talajviszonyok (agyag, lösz, őskőzetek), másrészt különleges éghajlati adottságok jellemzik a térséget. A 200 és 300 méter közötti tengerszint feletti magasságon fekvő dűlők éghajlatára nyáron forró nappalok és hűvös éjszakák, ősszel hosszú napsütéses időszakok jellemzőek. Mindezeknek köszönhetően kristálytiszta ásványosság, összetéveszthetetlen karakter, ezek jellemzik a Kamptal borait.

Steinhaus, Käferberg, Heiligenstein, Loiserberg. A Kamptal dűlői évszázadok óta viselik ezeket a neveket, melyek nemcsak megkülönböztetésül szolgálnak, hanem segítenek is a borszerető közönségnek, hogy a termőterület megismerésén keresztül értsék meg, hogy mit jelent a terroir, ami poharukban tükröződik vissza.

 

Ajánlatunk