Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Borászatok / Fertő tó dombvidék Esterházy
Személyes fiók
Kosár tartalma

Fertő tó - Esterházy

Már több mint 250 éve foglalkoznak az ’’Esterházyak’’ borászattal, és ez a tapasztalat mind a szőlőterületeken, mind a pincészetben, és a palackokban is kézzel fogható eredményeket mutat.

A változatos talajviszonyok, valamint a pannóniai klíma teszi különlegessé azt a terroir-t, ahol a pincészet borai készülnek. A hideg telek és száraz, meleg nyarak, valamint a Fertő tó nyújtotta mikroklíma egyedülálló módon párosul a Lajta hegység, és a környező dombok adottságaival.

2006-ban a legmodernebb technológiát alkalmazó pincészet átadásával új időszámítás kezdődött a borászat életében. A palackok mind a külső, mind a beltartalom tekintetében megújultak, és a magas színvonalú munka meghozta gyümölcsét.

A pincészet 65 hektáron gazdálkodik, és további jelentős területekről vásárol szőlőt kistermelőktől is. A legnagyobb hangsúlyt a vörösborok készítésére helyezik, de többek között a Chardonnay és a Pinot Blanc révén fehérboraik is kiváló minőségűek, valamint készítenek a Fertő tó hagyományait követve édes borokat is.

Ajánlatunk